| EpleCrumble | Ingredienser | Fremgangsmåte |
|---|---|---|
| Epler (jeg brukte pink lady) | 3 stk | Skrell eplene og kutt dem opp i mindre biter. |
| Sukker | 1 dl | Smelt sukker og vann i en stekepanne og tilsett eplene |
| Vann | 3 ss | Tilsett plommesyltetøyet og la det koke i 8 minutter til eplene får litt gylden farge. Legg det i en ildfast form eller paiform. |
| Plommesyltetøy | 6 ss | Bland glutenfritt hvetemel og melkefritt smør sammen, tilsett sukker og glutenfri havregryn. Bland alt sammen. |
| Fordel massen over eplene med fingrene. | ||
| Smuldre-topping: | Legg bringebær på toppen og strø kanel over. | |
| Toro glutenfri lys melblanding | 1 dl | |
| Melkefri melange | 100 gram | Stek midt i ovnen på 200°C i ca 30 minutter. Paien skal være sprø og få en gylden brun farge. |
| Lettkokte glutenfrie havregryn | 1 dl | Server med litt laktosefri vaniljeis |
| Sukker | 1 dl | |
| Bringebær | 1 full neve | |
| Kanel (til å drysse på toppen) | 2 ss |
Tips
- Bruk gjerne frukt fra egen hage, eller spør en nabo om de har noe du kan få. Du kan bytte ut både plommesyltetøy og bringebær med andre ting.
- Bruk rester av paien til en frokostbolle med yoghurt, litt friske bær og raspet sjokolade